Ana Sayfa
 Teşkilat
 İl Genel Meclisi
 Stratejik Plan
 Yatırım Programı
 Faaliyet Raporları
 Sivas 2023
 Performans Programı
 KÖYDES
 İnsan Hakları
 İhaleler
 Doğrudan Temin Duyuru
 Haberler
 Bilgi Edinme
 Kurumsal Mali Durum
 Bütçe
 Sıcak Çermik
 Etik Kurulu
 Ruhsat Hizmetleri
 Yapı Ruhsatı Hizmetleri
 İmar Hizmetleri
 İç Denetim
 Linkler
 Maaş Bilgi Sistemi
 İş Sağlığı ve Güvenliği
 webmail



sitede Web'de

 

 



 


Akademisyenler Sivas’a Hayran Kaldı




Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde gerçekleştirilen, Yıldız Dağı Kış Turizmi Temalı ‘Uluslararası Sivas Turizm Kongresi’ne katılan akademisyenler; kongrenin ardından, kongreyi, Sivas’ı ve Sivas mutfağını değerlendirdi.



“Kış Turizmi ile Termal Turizm Olanaklarının Bir Arada Olması Büyük Avantaj”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesinden gelen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alanında Uzman olan Prof. Dr. Ferah Özkök, çok güzel bir organizasyonu geride bıraktıklarını ifade ederek, “Yıldız Dağı alternatif turizm olanaklarını içerisinde barındırması açısından büyük bir potansiyel taşıyor. Bölgenin birçok medeniyeti bir arada barındırmasının, zengin yiyecek kültürünün olmasının önemli avantajlar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Yıldız’ın, termal turizm olanaklarına yakın olması, afet riskinin olmaması, uçakla ulaşılabilir konumda olması büyük bir avantaj” dedi.

 

Sivas mutfağının tanınması ve tanıtılması gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Ferah Özkök, “Damak tadı açısından ülkemizdeki birçok insana hitap edebilecek bir lezzete sahip. Karbonhidrattan proteine kadar hepsini içerisinde barındırıyor. Sivas ilinin kendisi gibi, yemekleri de bir uyum içerisinde. Sivas’a geldiğimizden beri birçok yöresel yemeği tatma fırsatı bulduk ve hayran kaldık.” şeklinde konuştu.



“Yöresel Lezzet Şöleni Yaşadık”

Sivas’ta çok güzel ağırlandıklarını ve bilimsel anlamda da çok faydalı bildirilerin paylaşıldığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Bucak da, “Türkiye’nin birçok üniversiteden alanında uzman önemli bilim insanları buradaydı. Çok değerli çalışmalar paylaşıldı. Özellikle Sivas Yıldız Dağı odak alındığı için, Sivas için nokta atışı bir kongre oldu. Yıldız, Türkiye’de önde gelen destinasyonlardan birisi olacaktır” dedi.

 

Sivas’a geldikleri günden beri kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar çok leziz yemekleri tattıklarını sözlerine ekleyen Bucak, “Sivas’ın lezzetli mutfağına hayran kaldık. Adeta yöresel lezzet şöleni yaşadık. Bunları bizlere hazırlayan ve servis eden arkadaşlara çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.



“Yıldız’ın En Büyük Avantajı, Ekonomik Olması”

Kongrenin Sivas ve Yıldız Dağı açısından çok verimli geçtiğini söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hacı Mehmet Yıldırım ise, “Yıldız Dağı’nın en büyük avantajı ekonomiklik açısından diğer kayak merkezlerinden daha uygun olması. Daha çok kayakseverin burayı tercih etmesi açısından bunun etkili olacağını düşünüyorum. Yeni bir tesis olmasına rağmen eksikliklerin de giderilerek sektörde önemli bir yer elde edeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.



“Çok Faydalı Bir Kongreyi Geride Bıraktık”

Kongrenin Sivas ve Yıldız Dağı açısından çok faydalı geçtiğini ifade ederek kongreyi değerlendiren Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Mehmet Nebi Kaya ise, “Akademisyenlerin Sivas’a ve tesislere dair övgü dolu sözleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti ve heyecanlandırdı. Kıymetli hocalarımız Sivas’ın turizm alanında önemli potansiyelinin olduğuna vurgu yaptılar. Yıldız Dağı ile Sıcak Çermik’in; bir diğer ifadeyle, kaplıca turizmi ile kayak turizminin muhakkak birleştirilmesi gerektiği kanaati hâsıl oldu. Bu iki gücün bir araya gelmesi sağlanarak, çarpan etkisiyle turizme dair daha büyük getiri sağlanabilecek. Kongre sayesinde tesislerimizin diğer kayak tesisleri ile karşılaştırılmasını, güçlü ve zayıf yönlerini, tehditleri ve fırsatları hocalarımızdan duymak bizim için faydalı oldu. Çok faydalı bir kongre gerçekleştirdik. Umut ediyorum ki, Sivas’ın gelecek turizm günlerine büyük katkı sunacak. Oluşan akademik arşiv bize yol gösterecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı tekrar kutluyorum.” şeklinde konuştu.












Sayfa Başı